top of page

Om studioet

Studio Haugland ble opprettet av Sara-Therese Haugland Rorvang i januar 2023. Bakgrunnen var ønsket om å samle de kreative uttrykkene sine på et sted, og gjøre de mer tilgjengelig for andre.

Kunst er et individuelt uttrykk, hvor vi viser sårbarheten vår, og legger igjen en liten bit av oss selv.

Studio Haugland vil også presentere ulike gjestekunstnere. Hvor enkelte vil ha arbeider til salgs.

Lista1.jpg

Sara-Therese Haugland Rorvang

Hennes kunstneriske uttrykk formidles gjennom tekst og fotografi. Uttrykket hennes er splittet. På den ene siden har hennes
utdanning i psykologi en stor påvirkning på tematikken hun er engasjert i, og det kunstneriske arbeidet hennes.
Hun er opptatt av barnas rolle i samfunnet og psykisk helse.
Med kunsten sin ønsker hun å skape refleksjon og provokasjon ved å skildre ytterliggående og dramatiske situasjoner: Valget mellom liv eller død, mishandling, emosjonelle vansker og psykiske utfordringer.

På den andre siden er hun drømmende, romantisk og filosofisk. Sara-Therese tar også bilder av landskap, da spesielt av: himmel, sjø og trær.

Ved å benytte svart-hvitt foto, naturlig lys og sterke farger, skaper hun en dramatisk atmosfære som forsterker budskapet. Med fotografi konstruerer hun situasjoner som er realistiske og gjenkjennende.
Sara-Therese sitt tekstarbeid har samme dramatiske atmosfære. Det er lett å leve seg inn i settingen og bli påvirket av det emosjonelle. Hun skriver metaforisk, mørkt og beskrivende.

IMG_8790.jpg
bottom of page